دانلود پایان نامه با موضوع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال ۶۵۶ هجری قمری
مقدمه :
تاریخ بزرگترین معلم و درسآموز انسان است و مطالعه و بررسی آن از ضرورتهای زندگی هر انسانی است که اندیشه و تفکر از عناصر زندگانی او به شمار میرود. در قرن دوم هجری تحول شگرفی در تاریخ سیاسی اسلام پدید آمد. خلافت عباسی در سال ۱۳۲(ه.ق) با کمک ایرانیان اعلام موجودیت کرد و صفحات تازهای در تاریخ ملتهای مسلمان گشوده شد.
تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. بنابراین سخن گفتن از آن، سخن از تمدنِ جهانی در طولانیترین دورهای است که تاریخ قرون میانه میشناسد. این دوره، پنج قرن و اندی به درازا کشید و بر همه جهان قدیم سایه انداخت و بیشترین بخشِ شناخته شده زمین را با همه گونههای جغرافیایی، سیاسی و ثروت اقتصادی آن در برگرفت.
عباسیان به دلیل غنای فرهنگی و نقش مؤثر ایرانیان در تأسیس خلافت عباسی، به طور چشمگیری از فرهنگ و آداب و رسوم درباری ایرانیان بخصوص در بخش اطعمه و اشربه سود بردند.
نیاز انسان به غذا یکی از نیازمندیهای اساسی است زیرا به وسیله آن سدّجوع کرده و به حیات خود ادامه میدهد و اهمیت آن به حدی است که بر دیگر نیازهای انسان مقدم است. برای رشد و ساخته شدن اجزاء بدن و فعالیتهای حیاتی، خوردن غذا به حد ضرورت لازم است. این اهمیت، موجب تلاش و توجه بیشتر بشر برای دستیابی و روی آوردن به تنوع غذایی و کسب تجربه بیشتر در انتخاب غذاهای بهتر و …
جهت دانلود به ادامه مطلب مراجعه نمایید
دانلود پایان نامه با موضوع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال ۶۵۶ هجری قمری
مقدمه :
تاریخ
بزرگترین معلم و درسآموز انسان است و مطالعه و بررسی آن از ضرورتهای
زندگی هر انسانی است که اندیشه و تفکر از عناصر زندگانی او به شمار میرود.
در قرن دوم هجری تحول شگرفی در تاریخ سیاسی اسلام پدید آمد. خلافت عباسی
در سال ۱۳۲(ه.ق) با کمک ایرانیان اعلام موجودیت کرد و صفحات تازهای در
تاریخ ملتهای مسلمان گشوده شد.
تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان
است. بنابراین سخن گفتن از آن، سخن از تمدنِ جهانی در طولانیترین دورهای
است که تاریخ قرون میانه میشناسد. این دوره، پنج قرن و اندی به درازا کشید
و بر همه جهان قدیم سایه انداخت و بیشترین بخشِ شناخته شده زمین را با همه
گونههای جغرافیایی، سیاسی و ثروت اقتصادی آن در برگرفت.
عباسیان
به دلیل غنای فرهنگی و نقش مؤثر ایرانیان در تأسیس خلافت عباسی، به طور
چشمگیری از فرهنگ و آداب و رسوم درباری ایرانیان بخصوص در بخش اطعمه و
اشربه سود بردند.
نیاز انسان به غذا یکی از نیازمندیهای اساسی است
زیرا به وسیله آن سدّجوع کرده و به حیات خود ادامه میدهد و اهمیت آن به
حدی است که بر دیگر نیازهای انسان مقدم است. برای رشد و ساخته شدن اجزاء
بدن و فعالیتهای حیاتی، خوردن غذا به حد ضرورت لازم است. این اهمیت، موجب
تلاش و توجه بیشتر بشر برای دستیابی و روی آوردن به تنوع غذایی و کسب تجربه
بیشتر در انتخاب غذاهای بهتر و …
فهرست مطالب :
چکیده
مقدمه
هدف از پژوهش
فصل اول: کلیات
معرفی منابع
فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه
فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه
زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری
فایدههای ظاهری و باطنی کم خوری
آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه
آداب غذا خوردن
آداب سفره
آداب آشامیدن
آب
شیر
عسل
سرکه
آداب آشامیدنیها از نظر معصومین علیهم السلام
غذاها و آشامیدنی های حرام
از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار میگیرد
خمر
خمرازدیدگاه آیات و روایات
انواع خمر و حکم آنها
خون
گوشتهای حلال و حرام
خوردن محرمات در وقت اضطرار
فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان
پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام
محصولات
بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان
شکل بازارها
نقش زنان در بازارها
تأثیر ادیان بر تجارت اسلام
جشن ها
جشنهای دینی اسلامی
جشن های محلی
فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی
اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی
آداب المائده،آداب سفره
شرابخانه ها
شربت خانه(خزانهالشراب)
شرابکده ها
مجالس شراب
استعمال حشیش
تریاک
فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی
ادویه و خوشبوکننده ها
اجزای خوشبوکننده
ظروف و وسایل آشپزخانه
غذای اعراب
خوراکهای گوشتی
ماهی و خوراکهای آن
خوراکهای گیاهی
خوراک تنگدستان
خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان
از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد
روغن وپیه
نان
برنج
مشاغل مربوط به اغذیه
بهای خوراکی
قیمتها در زمانهای عادی
بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی
کارکنان آشپزخانه
هزینه آشپزخانه سلطنتی
نوشیدنیها در این دوره
نوشیدنیهای حلال و حرام
شیر و محصولات آن
آب
شیرینیها و حلویات
مواد شیرینکننده
نقل
ترشیها و چاشنیها
میوه
زمانبندی غذاها
پرهیز و علوم غذایی
نگاهداری و حفاظت
سوخت
نتیجهگیری
فهرست منابع
۵ هزار تومان
مقطع : کارشناسی ارشد
تعداد صفحه : 240
فرمت : Doc (ورد)
حجم : 570 کیلوبایت
پسوند فایل فشرده : Zip
برنامه فشرده ساز : Power Archiver
رمز فایل فشرده در صورت نیاز : BeyhaghMarket.ir