دانلود پایان نامه با موضوع شبیه سازی رشد و عملکرد برخی ژنوتیپ های سویا با استفاده از مدل CROPGRO-Soybean
مقدمه :
در واپسین سال های قرن بیستم شاید بتوان سویا را منبع اساسی و عمده پروتئین مصرفی و مردمان قرن آینده خواند. امروزه سویا به عنوان یک کالای استراتژیک نه تنها پاسخگوی مصارف غذایی متنوع و متعدد در زنجیره غذایی است، بلکه مصارف صنعتی فراوانی نیز دارد. گفته ها و مطالبی که در آثار ادبی آمده گویای این واقعیت است که سویا یا لوبیای روغنی از نباتات قدیمی و بومی آسیاست که در سال ۲۸۳۸ قبل از میلاد در نواحی شمال شرقی چین شناسایی و کشت آن مرسوم شد.
همچنین سویا یکی از پنج دانه مقدس (برنج، گندم، جو، ارزن و سویا) محسوب می شده است. تاریخچه زراعت سویا دارای سه مرحله است. مرحله اول با کشت آن توسط مردم قدیم چین شروع شد، مرحله دوم در دهه دوم قرن بیستم هنگامی که سویا به صورت یکی از صادرات مهم آسیای شرقی درآمد آغاز گردید و مرحله سوم از حدود سی سال پیش با ابداع روش های مدرن کاشت، داشت و برداشت سویا شروع شد و با تولید ارقام سازگار با شرایط محیطی متفاوت و همچنین پیشرفت صنایع فرآورده های غذایی زمینه مناسبی برای افزایش سریع سطح زیر کشت این گیاه فراهم شد(کوچکی ،۱۳۸۰).
تصور می شود موطن اصلی این گیاه شمال شرقی چین باشد و استرالیا مرکز محتمل پراکندگی برای تمام منطقه اقیانوس آرام از جمله چین است. با توجه به مدارک و اسناد تاریخی، نیمه شرقی شمال چین به عنوان منطقه اهلی شدن سویا شناخته شده است. استخراج روغن از سویا برای اولین بار در سال ۱۹۱۵ در آمریکا انجام شد (ناصری، ۱۳۷۰) و فعالیت های اصلاح بر روی گیاه سویا از سال ۱۹۴۰ بطور جدی آغاز شد که منجر به تولید ارقام با عملکرد بالا و سازگار نسبت به انواع شرایط محیطی گردید.
در ایران اولین بار در سال ۱۳۱۷ مقداری بذر سویای خوراکی برای ناحیه گیلان و نیز مقداری بذر سویای علوفه ای برای ناحیه کرج از آلمان وارد و زیر نظر بنگاه اصلاح بذر مورد ارزیابی قرار گرفت. کلیه آزمایشات حاکی از عملکرد مطلوب این گیاه بود اما بدلیل عدم وجود بازار فروش کشت آن رونق نگرفت (کریمی ،۱۳۶۸). در سال ۱۳۴۱ گروه صنعتی بهشهر مقداری بذر سویا از ژاپن وارد کرد و پس از انعقاد قرارداد با زارعان، در ترویج و افزایش سطح زیر کشت آن تلاش های زیادی مبذول کرد به طوری که در سال ۱۳۵۳ سطح زیر کشت این محصول به حدود ۲۰ هزار هکتار و در سال ۱۳۵۵ به ۶۰ هزار هکتار رسید و محصولی بالغ بر ۱۰۰ هزار تن تولید نمود .
در حال حاضر آمریکا بزرگترین صادر کننده و تولید کننده سویا در دنیا است که …
جهت دانلود به ادامه مطلب مراجعه نمایید
دانلود پایان نامه با موضوع شبیه سازی رشد و عملکرد برخی ژنوتیپ های سویا با استفاده از مدل CROPGRO-Soybean
مقدمه :
در
واپسین سال های قرن بیستم شاید بتوان سویا را منبع اساسی و عمده پروتئین
مصرفی و مردمان قرن آینده خواند. امروزه سویا به عنوان یک کالای استراتژیک
نه تنها پاسخگوی مصارف غذایی متنوع و متعدد در زنجیره غذایی است، بلکه
مصارف صنعتی فراوانی نیز دارد. گفته ها و مطالبی که در آثار ادبی آمده
گویای این واقعیت است که سویا یا لوبیای روغنی از نباتات قدیمی و بومی
آسیاست که در سال ۲۸۳۸ قبل از میلاد در نواحی شمال شرقی چین شناسایی و کشت
آن مرسوم شد.
همچنین سویا یکی از پنج دانه مقدس (برنج، گندم، جو،
ارزن و سویا) محسوب می شده است. تاریخچه زراعت سویا دارای سه مرحله است.
مرحله اول با کشت آن توسط مردم قدیم چین شروع شد، مرحله دوم در دهه دوم قرن
بیستم هنگامی که سویا به صورت یکی از صادرات مهم آسیای شرقی درآمد آغاز
گردید و مرحله سوم از حدود سی سال پیش با ابداع روش های مدرن کاشت، داشت و
برداشت سویا شروع شد و با تولید ارقام سازگار با شرایط محیطی متفاوت و
همچنین پیشرفت صنایع فرآورده های غذایی زمینه مناسبی برای افزایش سریع سطح
زیر کشت این گیاه فراهم شد(کوچکی ،۱۳۸۰).
تصور می شود موطن اصلی این
گیاه شمال شرقی چین باشد و استرالیا مرکز محتمل پراکندگی برای تمام منطقه
اقیانوس آرام از جمله چین است. با توجه به مدارک و اسناد تاریخی، نیمه شرقی
شمال چین به عنوان منطقه اهلی شدن سویا شناخته شده است. استخراج روغن از
سویا برای اولین بار در سال ۱۹۱۵ در آمریکا انجام شد (ناصری، ۱۳۷۰) و
فعالیت های اصلاح بر روی گیاه سویا از سال ۱۹۴۰ بطور جدی آغاز شد که منجر
به تولید ارقام با عملکرد بالا و سازگار نسبت به انواع شرایط محیطی گردید.
در
ایران اولین بار در سال ۱۳۱۷ مقداری بذر سویای خوراکی برای ناحیه گیلان و
نیز مقداری بذر سویای علوفه ای برای ناحیه کرج از آلمان وارد و زیر نظر
بنگاه اصلاح بذر مورد ارزیابی قرار گرفت. کلیه آزمایشات حاکی از عملکرد
مطلوب این گیاه بود اما بدلیل عدم وجود بازار فروش کشت آن رونق نگرفت
(کریمی ،۱۳۶۸). در سال ۱۳۴۱ گروه صنعتی بهشهر مقداری بذر سویا از ژاپن وارد
کرد و پس از انعقاد قرارداد با زارعان، در ترویج و افزایش سطح زیر کشت آن
تلاش های زیادی مبذول کرد به طوری که در سال ۱۳۵۳ سطح زیر کشت این محصول به
حدود ۲۰ هزار هکتار و در سال ۱۳۵۵ به ۶۰ هزار هکتار رسید و محصولی بالغ بر
۱۰۰ هزار تن تولید نمود .
در حال حاضر آمریکا بزرگترین صادر کننده و تولید کننده سویا در دنیا است که …
فهرست مطالب :
چکیده
فصل اول مقدمه
مقدمه و اهمیت
مشخصات گیاه شناسی سویا
ریشه
ساقه
برگ
گل و غلاف
دانه
رشد و تکامل سویا
مرفولوژی دانه و جوانه زنی
اکولوژی سویا
احتیاجات جوی و خاک
انتخاب واریته
حاصلخیزی
نیاز سویا به نیتروژن
آهک دادن
عملیات زراعی و تهیه بستر
کنترل علف هرز
تاریخ کاشت
فاصله ردیف و میزان کاشت
میزان بذر
عمق کاشت
ماشین آلات کشت
آغشته سازی با باکتری
ضد عفونی بذر
بیماری ها
آفات
نیاز سویا به عناصر غذایی
آبیاری
برداشت محصول
خشک کردن و انبار داری
فرآیند و مصارف سویا
ترکیبات دانه
اجزای فعال بیولوژیکی
تهیه کنجاله
روغن سویا
فرآورده های پروتئینی
مدل سازی
مدل خانواده DSSAT
فصل دوم بررسی منابع
ارتفاع بوته
اجزای عملکرد و شاخص های رشد
عملکرد دانه ،عملکرد بیولوژیک ،شاخص برداشت و شاخص های رشد
کیفیت بذر (روغن و پروتئین)
مدل سازی بر اساس معادلات ریاضی
فصل سوم : مواد و روش ها
فصل چهارم نتایج و بحث
ارتفاع بوته
تعداد غلاف در بوته
تعداد غلاف در متر مربع
تعداد دانه در غلاف
تعداد دانه در متر مربع
وزن صد دانه
وزن پوسته غلاف بدون دانه
عملکرد غلاف
عملکرد دانه
عملکرد بیولوژیک
شاخص برداشت
درصد روغن
عملکرد روغن
درصد پروتئین
عملکرد پروتئین
شاخص سطح برگ
سرعت رشد محصول
سرعت جذب خالص
مدل سازی
شبیه سازی شاخص سطح برگ و شاخص برداشت
شبیه سازی وزن ساقه ، برگ و غلاف
شبیه سازی عملکرد دانه
پیشنهادات
منابع
چکیده انگلیسی
۴ هزار تومان
مقطع : کارشناسی ارشد
تعداد صفحه : 214
فرمت : Doc (ورد)
حجم : 950 کیلوبایت
پسوند فایل فشرده : Zip
برنامه فشرده ساز : Power Archiver
رمز فایل فشرده در صورت نیاز : BeyhaghMarket.ir